Комунальне некомерційне підприємство «ЦЕНТРАЛЬНА МІСЬКА ЛІКАРНЯ» Рівненської міської ради

Пошта:

rivnecml@gmail.com

КНП “Центральна міська лікарня” РМР

Від душі та з любов`ю – харчоблок КНП «Центральна міська лікарня» РМР

Як нагодувати смачно та з користю для здоров’я знають працівники нашого харчоблоку КНП «Центральна міська лікарня» РМР. І хоча лікарняна їжа має відповідати найпершій вимозі – «не нашкодь», ніхто не стоїть на заваді, щоб урізноманітнювати меню та готувати дійсно смачні та поживні страви. Що власне і відбувається під чітким керівництвом дієт-лікаря та дієт-сестри, які стежать за дотриманням всіх норм дієтичного харчування та виконаннями індивідуальних рекомендацій для окремих категорій пацієнтів.

Хліб, що у нас випікається заслуговує окремих слів, адже готується з особливою турботою і любов’ю для людей, лікарняні палати яким заміняють дім, а тому і хліб має нести часточку домашнього затишку та спокою. І він такий і є: духмяний і рідний, і пахне добробутом і теплими спогадами. А коли випікається, то його пахощі обіймають усіх щирими обіймами, не залишаючи байдужими нікого. Від чого на душі стає тепло і приємно, особливо зараз. І якщо раніше на потреби лікарні випікали щодень близько 200 буханців, то нині це близько вже 500. Хліб доставляється і волонтерами в постраждалі області, які потребують продовольчої підтримки (через неможливість швидкої доставки часто у вигляді сухарів) та забезпечуються потреби наших захисників із тероборони.

Працівники харчоблоку завжди стараються готувати апетитно використовуючи по максимуму сезонні овочі та фрукти. Так, уже починаючи з ранньої весни, меню поповнюється свіжими «зеленими» салатами, духмяними травами. Звідки це все береться? Із власної екологічно чистої теплиці. Забезпечує доставку усіх цих вітамінів наш садівник Микола Григоровичем, який упорядкував та створив «острівець зеленого господарства». Зі знанням справи дбайливо вирощено, доглянуто та акуратно. Там і квіти, і благородний лавр, і кріп, і цілі плантації зеленої цибулі та нині там панує царство помідорної розсади, а там і черга огірочків піде. Тільки задумайтеся: до 260 кг зеленої цибулі, 290 кг петрушки, до 180 кг помідорів, до 150 кг огірків за рік! Все те – щоденна клопітка праця.

Тобто, все зрозуміло – без вітамінів пацієнтам ніяк! Усе своє, екологічно чисте, завдяки працьовитості та старанням, доглянуте дбайливими руками, приготовано умілими господинями під керівництвом досвідченого кухаря та головне від душі та з любов` до своєї справи.